Aj pre tento recept je východiskovou surovinou môj domáci probiotický jogurt. Výroba tvarohu z jogurtu je časovo oveľa menej náročná ako výroba tvarohu z kyslého mlieka, takže recept je ideálny, ak máte málo času.

Do hrnca dáme 1 kg jogurtu, 1 kávovú lyžičku soli a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Tá je veľmi dôležitá pre proces oddelenia mliečnych bielkovín- kazeínu a srvátky. Všetko spolu premiešame a varíme 20 minút. Snažte sa miešať čo najmenej.

Vzniknutý tvaroh prelejeme na sitku cez bavlnenú utierku, zaviažeme gumičkou a necháme odtiecť.

Chuť tohto tvarohu sa s kupovaným nedá ani zďaleka porovnať, veď uvidíte 🙂  Využiť ho môžete na sladký spôsob s ovocím, ako náplň do palaciniek, na tvarohové halušky alebo z neho vyrobiť zeleninovú nátierku.

PharmDr. Lenka Bukviarová

Šťastná mamina 2 dcér, vyštudovaný farmaceut, aromaterapeut, podporovateľka celostnej medicíny a zakladateľka osvetových projektov pre rodičov Web zdravej rodiny a Škola zdravia pre mamičky.

 Tieto informácie nenahrádzajú lekárske vyšetrenie.